Maalitestit

Tuotteidemme korkea laatu on meille ensiarvoisen tärkeää

Kaikki tuotteemme on kehitetty vastaamaan Suomen vaativia sääolosuhteita: suuria lämpötilavaihteluja, kosteutta, lumisadetta ja auringonpaistetta. Laatu alkaa tuotekehityksestä sekä raaka-aineiden valinnasta. Tuotantolaitoksissamme  on käytössä on ISO 9001 -laatustandardi sekä 14001 -ympäristöjärjestelmästandardi. Tehtailla on laadunvalvontajärjestelmät teollista tuotantoa varten, ja lisäksi jokainen maalierä tarkistetaan perusteellisesti.

Käytämme raaka-aineita, jotka ovat ympäristölle ja ihmisen terveydelle mahdollisimman lempeitä. Sisätiloissa käytettävät rakennusmateriaalit voidaan luokitella niistä haihtuvien aineiden mukaan. Suomessa Sisäilmayhdistys  on laatinut rakennusmateriaaleille päästöluokituksen, jonka mukaan tuotteet jaetaan kolmeen luokkaan. M1 on luokista paras, ja siihen kuuluvista tuotteista haihtuu erittäin vähän mitään yhdisteitä huonetilaan. M1-merkki kertoo, että tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja, että se on vakioiduissa testiolosuhteissa täyttänyt neljän viikon iässä M1-luokalle asetetut vaatimukset. Tuotteista on mitattu kaikki haihtuvat orgaaniset yhdisteet, formaldehydi, ammoniakki ja karsinogeeniset aineet. Lähes kaikki sisätuotteemme täyttävät M1-luokan kriteerit.

Tuotteemme ovat menestyneet myös varsin hyvin suomalaisissa maalitesteissä.

TM-Rakennusmaailma 09/2020

Testissä mukana Ilves Talomaali

Vesiohenteiset puolihimmeät talomaalit olivat testissä saaristo-olosuhteissa. Testissä oli mukana 10 erilaista talomaalia. Maalattujen lautojen rasitustesti tehtiin saariston äärimmäisissä olosuhteissa ja oli kestoltaan 2 vuotta 10 kk.

Testin lopputulos: Ilves Talomaali pärjäsi hyvin saaristossa tehdyssä kenttätestissä. Tartuntatesteissä maalin kiinnipysyvyys oli vetolujuudella mitaten hyvää luokkaa. Myös liituuntumistestissä Ilves Talomaali pärjäsi hyvin. Värimuutos jäi kohtalaisen vähäiseksi, mutta jonkin verran kiiltoa hävisi auringonvalossa.

Tee Itse 10/2019

Testissä mukana Ilves Seinämaali

Testissä oli mukana 14 eri seinämaalia, jotka maksoivat alle 10 €/l. Testissä testattiin, kuinka hyvin maalit peittivät yhden, kahden tai kolmen maalikerroksen jälkeen. Myös sitä arvioitiin, oliko maali helppo käyttää ja levittää sekä kuinka riittoisaa se oli.

Testin lopputulos: Ilves Seinämaali sai arvosanaksi hyvä ja oli hinnaltaan toiseksi halvin (1,37 € /m2).

TM-Rakennusmaailma 6/2017

Testissä mukana Ilves Talomaali

Testissä oli mukana 10 vesiohenteista, puolihimmeää talomaalia, joiden tartuntaa uutena sekä vanhennettuna tarkasteltiin. Myös kiillon muutosta vanhennettuna sekä haallistumaa ja liituuntumista tarkasteltiin.

Testin lopputulos: Ilves Talomaali sai 8,5 pistettä. Hyvää tuotteessa: voimakas tartunta, ei sävymuutoksia tai liituuntumaa, vanhennettunakin siisti ulkoasu. Moitittavaa: kiillon himmeneminen varauksin.

TM-Rakennusmaailma 3/2017

Testissä mukana Ilves Saunasuoja

Testissä oli mukana 8 saunasuojaa, joille tehtiin saunomista muistuttava vanhennuskäsittely laboratorio-olosuhteissa. Testattaville tuotteille tehtiin kiiltomittauksia ja tahratestejä.

Testin lopputulos: Ilves Saunasuoja sai 8,1 pistettä. Hyvää tuotteessa: helppomärkätyöstö, ei kiiltomuutoksia, noki ei tartu.  Moitittavaa: ei estä pihkaantumista, voidemainen lika ei täysin irtoa.

TM-Rakennusmaailma 3/2016

Testissä mukana Ilves Kalustemaali V40

Testissä oli mukana 10 vesiohenteista kalustemaalia (kiilto 25-40 yksikköä), joiden kulumaa, naarmuuntuvuutta, värimuutosta ja kiiltomuutosta vanhennettuna arvioitiin. 

Testin lopputulos: Ilves Kalustemaali V40 sai 8,5 pistettä ja oli testivoittaja jaetulla ykkössijalla. Hyvää tuotteessa: mekaaninen kestävyys oli testin parhaimmistoa, väri ei muutu vanhetessa, maalattavuus ja maalausjälki keräsi kiitosta. Sivelyjälki tasoittui hyvin. Moitittavaa: nesteiden (kahvi, mehu, viini) kesto osoittautui heikommaksi ominaisuudeksi.

TM-Rakennusmaailma 3/2014

Testissä mukana Ilves Remonttimaali

Testissä oli mukana 10 himmeää sisustusmaalia (pesunkesto 5000 harjausta), joiden märkähankauskestoa, kiillottumaa, peittävyyttä ja maalausjälkeä arvioitiin

Testin lopputulos: Ilves Remonttimaali sai 8,4 pistettä. Työominaisuuksiltaan Ilves osoittautui mainioksi sisustusmaaliksi. Lopputulos tyydytti jopa kriittisen tarkastelijan silmää. Hyvää tuotteessa: märkähankauskesto, maalattavuus ja maalausjälki. Moitittavaa: peittävyys vaikutti laboratoriokokeissa huonommalta kuin mitä se todellisuudessa oli käytännön kokeissa.