ILVES Saunavaha

ILVES Saunavaha

Soveltuu saunan ja muiden sisätilojen puupintojen käsit­telyyn. Soveltuu lauteille sekä paneeliseiniin ja -kattoihin, puuoviin ja puisiin ikkunanpuitteisiin sekä käsittelemättömiin puukalusteisiin sisä­tiloissa. Imeytyy puuhun ja muodostaa likaa ja vettä hylkivän mattapinnan.

VALMISSÄVYT

Kirkas (voidaan sävyttää kuultaviin sävyihin)

Valkoinen

Musta

Ruskea

Tummanruskea

Kelonharmaa

TUOTESELOSTE

Varmista, että kaikki maalipurkit ovat samaa valmistuserää (Batch) tai vaihtoehtoisesti sekoita eri erät keskenään sävyerojen välttämiseksi. Tuotteen sävy on kuultava, ja käsiteltävä puulaji vaikuttaa lopputulokseen. Testaa ensin pienelle alueelle ja anna kuivua.

ESIKÄSITTELY UUDET PINNAT: Puhdista pinta liasta ja pölystä. Kostuta kevyesti vesisumulla, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.

ESIKÄSITTELY AIEMMIN KÄSITELLYT PINNAT: Pese pinta nestemäisellä saunanpesuaineella harjaten (ei mäntysuovalla) ja huuhtele pinta huolella. Anna kuivua vähintään seuraavaan päivään. Hio pintaa hienolla hiomapaperilla, jotta vaha imeytyy ja tarttuu hyvin puuhun. Poista hiontapöly. Ei sovellu aiemmin vahatulle, öljytylle, maalatulle tai lakatulle pinnalle, mikäli pintaa ei hiota pois.

KÄYTTÖOHJE: Suojaa lattiat hyvin. Sekoita Ilves Saunavaha huolellisesti. Levitä pensselillä tai sienellä yhteen kertaan puun syiden suuntaan. Anna kuivua ja toista käsittely tarvittaessa seuraavana päivänä. Toinen käsittelykerta syventää värillisen saunavahan väriä. Sivele tuotetta ohuesti, älä tee liian paksuja kerroksia. Esilämmitä sauna ennen käyttöönottoa ja tuuleta hyvin. Pese kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen tai käytä suojahansikkaita. Riittoisuus: 10–14 m2/l puulaadusta riippuen. Kuivumisaika: Pölykuiva 1 h, uudelleenmaalattavissa 12 h. Käyttöönottokuiva vuorokauden kuluttua.

KIILTOASTE: Himmeä.

OHENNE JA TYÖVÄLINEIDEN PESU: Vesi.

TYÖSKENTELYOLOSUHTEET: Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva ja pölytön. Ilman lämpötila vähintään +5 °C ja ilman suhteellinen kosteus alle 80 %. Kuljetus ja varastointi: Kuljetettava pystyasennossa ja tuettuna. Suojattava jäätymiseltä. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.

SÄVYT: väritön (sävytettävissä kuultaviin sävyihin), valkoinen, musta, ruskea, tummanruskea, kelonharmaa

PAKKAUSKOOT: 0,9 L, 2,7 L

Säilytä lasten ulottumattomissa. Sisältää biosidivalmiste: BIT, C(M)IT/MIT (3:1). Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Varoitus! Vaarallisia keuhkorakkuloihin kulkeutuvia pisaroita saattaa muodostua suihkutuksen yhteydessä. Älä hengitä suihketta tai sumua.

MAALAUSTUOTERYHMÄ 2012: 711 Seinä- ja kattopintojen vesi­ohenteiset vahat ja öljyt sisäkäyttöön RL 01...05 (RT-luokitus).

EU RAJA-ARVO: Tämä tuote sisältää enintään 130 g VOC/L. Raja-arvo on 130 g VOC/L (luok. A/e).

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE:

SÄKERHETSDATABLAD: