ILVES Talomaali

ILVES Talomaali

Vesiohenteinen ulkomaali, akrylaatti. Soveltuu laudasta tehdyille puupinnoille kuten ulkoseiniin, vuorilautoihin ja räystäslautoihin. Ei suositella hirsipinnoille. Sopii myös betoni- ja rappauspinnalle.

”Talomaalien vertailussa neljän tähden suoritukseen yltänyt Ilves Talomaali pärjäsi hyvin myös kenttätestin äärimmäisissä sääolosuhteissa.”

TM Rakennusmaailma 9/2020

VALMISSÄVYT

Valkoinen A-pohja

C-pohja Sävytettävä

Punainen

Tummanruskea, RR32

Tummanharmaa, RR23

Musta

TUOTESELOSTE

Varmista, että kaikki maalipurkit ovat samaa valmistuserää (Batch) tai vaihtoehtoisesti sekoita eri erät keskenään sävyerojen välttämiseksi.

UUDET PUUPINNAT: Pohjamaalaa uudet pinnat Ilves Ulkopohjalla. Pohjamaali estää hilseilyä ja pidentää maalauksen huoltoväliä. Käytä Ilves Oksalakkaa estämään pihkavalumia ja Ilves Ruosteenestomaalia estämään naulojen ruostumista.

AIEMMIN MAALATUT PUUPINNAT: Pese pinnat homepesuaineella, huuhtele ja anna kuivua. Aikaisemmin maalatut hyväkuntoiset maalipinnat voidaan maalata suoraan Ilves Talomaalilla. Huonokuntoinen hilseilevä maali poistetaan ja pinta pohjamaalataan Ilves Ulkopohjalla. Pohjamaali estää hilseilyä ja pidentää maalauksen huoltoväliä.

BETONI- JA RAPPAUSPINNAT: Maalaamaton pinta pohjustetaan Ilves Kivipohjusteella mikä lujittaa pintaa, parantaa maalin tarttuvuutta ja estää kalkin kulkeutumista betonista maalin pintaan.

TYÖTAPA: Sively tai ruiskutus. Tasoitus siveltimellä.

RIITTOISUUS: Sahattu puu 5–6 m²/l, aiemmin maalattu 7-8 m²/l.

KUIVUMISAIKA: 1–2 h lämpötilan ollessa +23 °C ja ilmankosteuden 50 %. Alhaisemmissa lämpötiloissa ja kostealla säällä kuivumisaika on pidempi.

KIILTOASTE: Puolihimmeä.

OHENNE JA TYÖVÄLINEIDEN PESU: Vesi. Ohennusta suositellaan vain ruiskumaalaukseen.

TYÖSKENTELYOLOSUHTEET: Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva ja pölytön. Ilman lämpötila vähintään +5 °C ja ilman suhteellinen kosteus alle 80 %.

KULJETUS JA VARASTOINTI: Kuljetus pystyasennossa ja tuettuna. Suojeltava jäätymiseltä. Optimi säilytyslämpötila on +5 – +25 °C. Säilytä lasten ulottumattomissa.

PAKKAUKSEN HÄVITYS: Tyhjä purkki hävitetään sekajätteen joukossa tai huomioiden paikalliset lajitteluohjeet. Nestemäinen ylijäämämaali toimitetaan purkissa ongelmajätekeräykseen.

Sisältää biosidivalmisteita: C(M)IT/MIT (3:1) ja BIT. Sisältää biosidituotetta maalikalvon suojaamiseksi: IPBC. OIT. diuroni [ISO]. Voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Maalaustuoteryhmä 2012: 461 Puujulkisivujen vesiohenteiset dispersiomaalit RL 11...13.

EU raja-arvo (kat. A/d): 130 g/l (2010). Tuotteen VOC: < 130 g/l VOC.

SÄVYT: A-pohja (valkoinen), C-pohja (sävytettävä), punainen, tummanruskea (RR32), tummanharmaa (RR23), musta

PAKKAUSKOOT: 0,9 L, 2,7 L, 9 L

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE: